Existentiell coaching

Livet är fullt av livsval och de enda som har ansvaret för dessa är bara vi själva. Det betyder att det kan vara klokt att med jämna mellanrum granska våra val och i förlängningen också vara beredda att våga ompröva dem. Det kan handla om arbetet, relationer, kärleken, drömmar, annalkande pension, stress, framtiden eller något annat.

 

Lever jag det liv jag själv vill leva, eller är jag i för hög grad påverkad av andra? Föräldrar, vänner, normer i samhället mm. Finns det där en längtan efter förändring? Vad är det egentligen jag söker? Varför känner jag tomhet trots att allt utifrån sett ser så bra ut? Här finns många exempel på existentiella livsfrågor. Känner du ångest kan det ofta vara en viktig varningssignal att ta tillvara på.

 

Som existentiell coach hjälper jag dig att noga undersöka och sortera detta. När du vet vad du vill inriktar vi oss på att utifrån ett kreativt perspektiv utforska olika möjligheter till förändring. Vilka vägar är står till buds? Vilka omständigheter kan jag inte ändra på?

 

Jag brukar lägga upp det så att vi träffas först en gång då du får berätta om dig själv samtidigt som jag berättar hur jag jobbar. Om du tycker att den existentiella coachningen passar dig lägger vi upp en plan för fortsatta samtal. Hur ofta vi ska träffas och hur många gånger bestämmer du. Här finns inga givna regler, allt beror på vad som passar dig bäst. Mycket kan bli spännande, roligt, hisnande men också sorgligt